♦ Udko faszerowane boczkiem i śliwkami
♦ Piersi faszerowane pieczarkami
♦ Pierś ze szpinakiem, fetą i suszonymi pomidorami
♦ De volaille
♦ Gulasz z kurczaka lub indyka z cukinią i brokułami
♦ Roladka z kurczaka z serem wędzonym zapiekana w sosie miodowo- smietanowym
♦ Kurczak w migdałach
♦ Indyk faszerowany pomidorami suszonymi w sosie śmietanowym
♦ Rolada z indyka z morelą i żurawiną w sosie pomarańczowo morelowym
♦ Schab faszerowany pieczarkami
♦ Schab pieczony ze śliwką
♦ Karkówka pieczona w sosie śliwkowo-cebulowym lub grzybowym
♦ Szaszłyk z polędwiczek wieprzowych
♦ Szynka wieprzowa w sosie pieczarkowym
♦ Pierś lub udo z kaczki z żurawiną
♦ Policzki wieprzowe w sosie chrzanowym
♦ Łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem
♦ Miruna panierowana z cytryną
♦ Bigos
Dodatki do wyboru:
ziemniaki pieczone, kopytka, kluski śląskie
oraz surówki lub jarzyny duszone.